UP⮝

"Toen Cyron 1,5 jaar oud was, leed hij aan ernstige vergiftiging." Hond Cyron & Black Balance verhaal

Cyron (8 jaar oude hond, Witte Zwitserse Herder) en zijn ervaringen met Black Balance voor honden.

Toen Cyron 1,5 jaar oud was, leed hij aan ernstige vergiftiging. Hij dronk uit een emmer met water dat een chemische stof bevatte om de vloer te ontsmetten. Dit verbrandde zijn slokdarm, maag, beschadigde zijn slokdarmsfincter en hij heeft sindsdien last van reflux.

In de praktijk betekende dit een aanpassing van zijn dieet: twee keer per dag alleen brokken die tot ze zacht waren geweekt. Geen vlees of grote hoeveelheden eiwitten, omdat hij ze niet kon verteren en ze weer uitbraakte. Cyron mocht niet hongerig zijn en mocht geen grote hoeveelheden water drinken, omdat de instabiele maagzuren hem onmiddellijk heftig deden braken. Het braken was zo sterk dat hij het zelf niet aankon en kon stoppen (vanwege zijn beschadigde slokdarm). Daarom moest ik altijd een injectie met medicijnen bij me dragen om hem te helpen. Het was gebruikelijk dat Cyron boerde en overgaf als een klein kind na het eten. Er waren ook vreemde geluiden in zijn maag en darmen, die ik toeschreef aan de effecten van de vergiftiging.

Ik besloot Black Balance te proberen. Ik dacht dat als het hem zou helpen, ik blij zou zijn! Ik heb in het verleden veel dingen geprobeerd, waaronder verschillende probiotica, spijsverteringstraktaten, maar helaas hadden geen van hen veel effect. Ik was even sceptisch over Black Balance. Laten we het gewoon proberen en zien!

Elke dag gaf ik Cyron 6 stuks Black Balance en wachtte af wat er zou gebeuren. In de eerste week gebeurde er niet veel zichtbaars. Maar aan het begin van de tweede week begon ik vastere ontlasting op te merken en begon het gerommel in de maag van Cyron af te nemen. Een paar dagen later kwam echter een grote verandering die me verraste! Voor het eerst in 6,5 jaar boerde of braakte Cyron niet na het eten! Vervolgens was er "meer rust" na het eten. Vroeger moest Cyron na het eten door het huis lopen om zijn voedsel te verteren voordat hij kon gaan slapen. Na het eten met Black Balance echter, kruipt hij in zijn hol, doet een paar rondjes en slaapt rustig. Dit is voor mij een teken dat zijn spijsvertering op de een of andere manier beter moet werken omdat hij na het eten geen moeite meer heeft en niet overgeeft.

Ik zie geen verandering in de stemming van Cyron, want hij was in het verleden een heel gelukkige en vrolijke hond ondanks al zijn moeilijkheden.

Hoe dan ook, ik ben aangenaam verrast door de effecten van Black Balance, ik raad het aan en we zullen het zeker blijven gebruiken.

Ik wens alle hondeneigenaren een prachtige dag toe!

Vera Weber & hond Cyron.