UP⮝

Hoe om te gaan met obstipatie tijdens de zwangerschap?

Hallo, ik ben Jane, en ik ben momenteel in mijn negende maand van de zwangerschap. Het is een reis geweest met zijn ups en downs, en een van de minder prettige nadelen is het omgaan met obstipatie. Het is misschien niet het meest chique onderwerp, maar het is een echt probleem voor veel aanstaande moeders.

Ik ben een gecertificeerde borstvoedingsadviseur, en het bezoeken van jonge moeders is mijn dagelijkse routine. Dus, zoals je misschien kunt raden, zodra we face to face zijn, kunnen we onderwerpen bespreken die we niet in het openbaar zouden bespreken. Waarschijnlijk maakt het deel uit van onze Nederlandse cultuur dat we sommige gevoelige problemen liever niet bespreken, maar eigenlijk wel zouden moeten doen. Obstipatie is niet alleen het fysieke probleem waarbij je worstelt met slechte gevoelens in je maag.

Dus, stel je dit voor. Wat gebeurt er met voedsel dat begint te bederven in een pot, bijvoorbeeld een salade? Dus, we stellen ons voor dat dit nu onze darm is. Eerst smaakt het niet goed, dan begint het slecht te ruiken. Oké, tot nu toe gaat het goed, maar dan, als laten we zeggen de normale fermentatie voorbij is, beginnen sommige bacteriën die normaal gesproken goed zijn, te ontbreken in het voedsel en beginnen te sterven. Dan komt dat moment waarop dode bacteriën beginnen te ontbinden om toxines te produceren. Dan komt het spel genaamd slechte bacteriën, die de goede vervangen. Dit is het moment waarop drie dagen voedsel in je darmen te lang blijven. Toxines zijn NU geen vrienden meer! Ze dringen je lichaam binnen via je enkellaagse darmwand en vallen je aan.

Lang verhaal kort... zorg ervoor dat je darmen als een klok werken en je voedsel in maximaal 3 dagen verwerken.

Hoe kan Black Stuff helpen?

Het antwoord is eenvoudig. Allereerst is Black Stuff rijk aan fulvinezuur! Dus dit is hier de sleutelspeler. Het hele idee is om je goede bacteriën te helpen voedsel effectief en snel te verteren. Dus, fulvinezuur is dat wondermiddel dat fungeert als het transportmiddel en snel helpt bij het opnemen van de benodigde elementen uit je voedsel naar je lichaam en tegelijkertijd zorgt voor een reinigingsproces voor je cellen.

Het draait allemaal om de juiste snelheid van de spijsvertering... niet te langzaam en niet te snel, balans. Hier eindigt mijn verhaal. Ik dacht dat het delen van mijn ervaring misschien iemand anders in dezelfde situatie zou kunnen helpen.

Je bent niet alleen op deze reis, en er zijn manieren om verlichting te vinden en te genieten van de alledaagse vreugden van de zwangerschap. Ik wens je het allerbeste op je pad naar het moederschap!